Logo souburgschecourant.nl
<p>Frank van Ieperen bij een actie die sportvereniging Dios voor zijn stichting hield.</p>

Frank van Ieperen bij een actie die sportvereniging Dios voor zijn stichting hield.

(Foto: Annet Eekman)

Dromen voor Duchenne houdt ‘Frank 40’ voor goed doel

OOST-SOUBURG - Stichting Dromen voor Duchenne houdt zaterdag 5 september de benefietdag ‘Frank 40’. Sporters laten zich sponsoren om in en om het Nollebos in Vlissingen om geld op te halen voor het goede doel. Dat gaat naar onderzoek naar de ongeneeslijke spierziekte Duchenne spierdystrofie.


De voorzitter van stichting Dromen voor Duchenne is Frank van Ieperen uit Oost-Souburg. ‘Hij wordt 40 jaar en dat is best bijzonder, aangezien hij Duchenne heeft’, laat de stichting weten. ‘Kom jij op zijn feestje? Wandel, rol of doe mee aan de MTB cross duathlon.’ Deelnemers laten zich voor minimaal 40 euro sponsoren door kennissen, collega’s, vrienden en familie. ‘Meer mag natuurlijk ook!’ 

Bijzonder

Duchenne is een levensbedreigende aandoening waarbij alle spieren in het lichaam hun kracht verliezen. Patiënten komen uiteindelijk in een rolstoel terecht en worden afhankelijk van zorg, zoals beademingsapparatuur. Doordat de ziekte ook hart- en longspieren aantast, wordt de helft van de patiënten niet ouder dan 30 jaar. “Daarom is het zo bijzonder dat ik mijn 40e verjaardag mag vieren”, vertelt Van Ieperen. Vanuit het besef dat elke dag de laatste kan zijn, zet de stichting zich in voor de dromen van anderen. 

‘Frank 40’ begint op 5 september om 9.30 uur met het ochtendprogramma, dat bestaat uit een rol- en wandelonderdeel. Deelnemers, die 5 of 10 kilometer afleggen, verzamelen zich op het evenemententerrein aan de Zwanenburgseweg voor de start. Zij volgen een route door het Nollebos, over de boulevard en door de omgeving van de Burgemeester van Woelderenlaan en Vredehoflaan. De route van 10 kilometer komt ook door Paauwenburg en het Vebenabos. De 5 kilometer is toegankelijk voor mindervaliden.

Om 13.00 uur start de MTB cross duathlon. Deelnemers worden ‘weggeschoten’, waarna ze eerst 7,5 kilometer hardlopen over onverhard terrein richting Westduin en dan over het strand terug. Hierna stappen ze op de mountainbike. De route bestaat uit twee rondes van zo’n 15 kilometer. Na de mountainbikeronde lopen de deelnemers nog eens 5 rondjes van een kilometer in het Zwanenburgpark. 

Naast de sporten zijn er activiteiten op het evenemententerrein op het grasveld en parkeerterrein aan de Zwanenburgseweg. Er staan foodtrucks, een springkussen en er is een verloting en muziek. Om 17.00 uur is er een dankwoord van de organisatie, gevolgd door live muziek. Om 20.30 uur is Frank 40 ten einde.

Aanmelden

Aanmelden kan via voorinschrijving op de link op de website van Stichting Dromen voor Duchenne. Kijk voor meer informatie over deelname en sponsoring, ook voor bedrijven, op www.dromenvoorduchenne.nl.