Logo souburgschecourant.nl
<p>Souburgse ondernemers houden met de grijpers de winkelstraten schoon.</p>

Souburgse ondernemers houden met de grijpers de winkelstraten schoon.

(Foto: )

Souburgse ondernemers gaan vuil te lijf

OOST-SOUBURG - Voor hun actie ‘Souburg schoon’ heeft ondernemersvereniging Actief Ondernemend Souburg (AOS) 25 vuilgrijpers ter beschikking gekregen van de gemeente Vlissingen. “Zo’n 22 ondernemers gaan het Oranjeplein, de Paspoortstraat, Kanaalstraat en het verlengde daarvan, tot aan de inzamelcontainers, schoonhouden”, vertelt Chris Hanraads van de AOS, die zelf al jaren twee maal daags een opruimronde doet.


Mondkapjes, zakdoekjes, kassabonnetjes, je vindt van alles op straat. “Iedere dag ruim ik een prullenbak vol op van de straat”, vertelt Hanraads. Hij hoopt dat de actie mensen bewust maakt van wat er allemaal op straat belandt, zoals kassabonnetjes die achterblijven in de winkelwagen en er door de wind uitwaaien. 

Eerder zette de ondernemersclub ook al een actie tegen hondenpoep op. “Dat werkt wel, maar je moet er aandacht voor blijven vragen dat hondenbezitters de poep opruimen.” Dat zal met de zwerfvuilactie ook zo zijn, verwacht de eigenaar van Megabed. “Mijn winkel zit in een hoekpand en ik ruim al zeven jaar twee keer per dag rommel op. Van alle urine van honden tegen de muren gaat zelfs de verf van de gevel eraan. Bij de verhoogde stoepen voor Bandoeng en Licht&Leuk is het iedere dag prijs met een drol voor de deur. Terwijl de automaten met poepzakjes altijd gevuld zijn.” De poepoverlast en het zwerfvuil zijn soms om moedeloos van te worden, erkent Hanraads. “Maar je blijft het opruimen, want het is niet leuk om tegenaan te kijken. Met deze nieuwe actie willen we Souburg samen schoon houden.”