Marja en Kees Schroevers zijn deskundige en gezellige vuurwerkverkopers.
Marja en Kees Schroevers zijn deskundige en gezellige vuurwerkverkopers. Foto: Britta Janssen

De Vrijbuiter zorgt voor een knallende jaarwisseling

Door: Britta Janssen Bedrijvig Nieuws

OOST-SOUBURG - De online vuurwerkverkoop is alweer begonnen bij De Vrijbuiter in Oost-Souburg. Kees en Marja Schroevers bieden een uitgebreid assortiment aan met het mooiste - en altijd veilige - vuurwerk voor ieder budget. Zo kan jong en oud er een feestelijke jaarwisseling van maken.

De Vrijbuiter is een gespecialiseerd én gezellig adres voor vuurwerk. Voor de maar liefst 36e keer maken Marja en Kees liefhebbers blij met siervuurwerk en knallers. Ze lichten deskundig voor over het veilig afsteken van vuurwerk en welke keuze het beste is, bijvoorbeeld als ook kinderen vuurwerk willen afsteken.

Kwaliteit

Veilig en kwalitatief hoogwaardig vuurwerk verkopen, dat staat op nummer één bij Marja en Kees. "We verkopen als enigen hier in de regio Duits vuurwerk", vertelt Kees. "Dat staat bekend om de hoge kwaliteit." Net als vorig jaar biedt het assortiment veel compounds. Die steek je één keer aan en dan heb je een complete show. Deze dozen zijn er in allerlei uitvoeringen en hiervan kan de hele familie genieten. Voor wie het juist leuk vindt om veel lonten aan te steken, is er ook ruime keus. Nieuw in het assortiment is de lijn van St8ment. Dit merk staat ook voor kwaliteit, door de relatief grote hoeveelheid kruit die het bevat, legt Kees uit. Dit vuurwerk laat de toeschouwers ook lang genieten, verzekert hij.

Er gelden strenge eisen voor de kwaliteit, verkoop en opslag van vuurwerk. Zo zijn Kees en Marja wettelijk verplicht om een veiligheidsbril te leveren bij de verkoop, en bij pijlen ook een standaard. "Wij vinden de strenge regels goed, want voor ons is veiligheid ook belangrijk. We willen niet dat er ongelukken gebeuren met ons vuurwerk."

Kortingen

De verkoop loopt al goed, vertelt het ondernemerspaar. "De website ging op 15 november de lucht in en twee minuten later kwam de eerste bestelling al binnen. En niet zo'n kleintje ook." Via de website van De Vrijbuiter is de folder met het hele assortiment en de voorverkoopkortingen te lezen. Hier kunnen mensen direct hun bestelling plaatsen. Wie de folder graag in zijn handen houdt en 'm niet in de bus heeft gekregen, kan de folder ophalen bij Perspectief Fotografie aan de Paspoortstraat. Dit is de voormalige winkel van Kees en Marja, die zij begin dit jaar sloten om het 'iets' rustiger aan te doen. De losse verkoop en het afhalen van de bestellingen is op zaterdag 28, maandag 30 en dinsdag 31 december en vindt achter de fotozaak plaats. Klanten kunnen bij Perspectief Fotografie, waar ook vuurwerk in de etalage staat, de winkel binnenstappen en zo doorlopen naar de vuurwerkverkoop. Er is wat dat betreft dus niks veranderd.

Familiebedrijf

Traditiegetrouw sluit de vuurwerkverkoop voor Kees en Marja af met drie knotsgekke dagen voor de losse verkoop en het afhalen van de bestellingen. Dit is een drukke, maar ook oergezellige tijd voor het paar, waarbij hun kinderen en partners ook al jaren hun agenda's leegmaken om te komen helpen. "Tijdens de vuurwerkverkoop zijn we een familiebedrijf", glimlacht Marja. "De kinderen vinden het geweldig om te helpen. Tijdens de drie verkoopdagen staat het vol mensen die geduldig wachten en gezellig met elkaar praten."

De verkoopdagen zijn zaterdag 28 december van 9.00 tot 17.30 uur, maandag 30 december van 9.00 tot 17.30 uur en dinsdag 31 december van 9.00 tot 17.00 uur. 

De Vrijbuiter - tel. 06-53616081 - https://www.devuurwerkwinkel.nl/Vrijbuiter

Afbeelding
Nieuwe rotonde bij Oost-Souburg officieel geopend 30 sep 2022, 09:46
Afbeelding
Melding woningbrand Maasstraat Oost-Souburg 25 sep 2022, 10:25
Afbeelding
Rommelroute door Ritthem in voorbereiding 11 aug 2022, 11:24
Afbeelding
Nieuwe bewoners ‘Villa Molenweg’ Oost-Souburg vieren feest 5 jul 2022, 10:31
Afbeelding
Liefde, lef en meesterschap in Hof Kromwege in Oost-Souburg 21 jun 2022, 11:38
Afbeelding
Verdachte van dodelijke schietpartij in Goes aangehouden in Oost-Souburg 10 feb 2022, 16:20
Afbeelding
Online feestje voor jongeren tijdens jaarwisseling 30 dec 2021, 20:24
Afbeelding
Vlissingen zamelt in hele gemeente kerstbomen in 30 dec 2021, 13:37
Afbeelding
Albert Vader leidt PSR naar gemeenteraadsverkiezingen 23 dec 2021, 10:37
Afbeelding
Kerstboom en kerststal bij kerk Oranjeplein 21 dec 2021, 10:33
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling NS: sneller treinen van en naar Zeeland 10 dec 2021, 10:57
Afbeelding
Atlas is creatief in coronatijd 9 dec 2021, 11:20
Afbeelding
Sporten in coronatijd: Trainen zit er even niet in bij RCS 7 dec 2021, 13:12
Afbeelding
Familiebedrijf MEGAbed bestaat 30 jaar 3 nov 2021, 14:04