Logo souburgschecourant.nl
Foto: Rijnhout Media

Souburger (15) aangehouden voor aanmoedigen van vechtpartijen via social media

  Politie

OOST-SOUBURG - Een 15-jarige jongen uit Oost-Souburg is woensdag aangehouden voor het aanmoedigen van vechtpartijen via social media. Zijn telefoon is in beslag genomen voor verder onderzoek. 


Afgelopen weken is de politie druk bezig geweest met onderzoek naar de verspreiders van berichten op social media waardoor scholieren in Terneuzen werden aangemoedigd om deel te nemen aan vechtpartijen. Deze berichten werden voornamelijk verspreid via Snapchat. Scholieren deelden de berichten massaal. Hierdoor ontstond een hoop onrust onder scholieren in Terneuzen. De politie werd erin gemoeid en door de burgemeester van de gemeente Terneuzen werd, in samenspraak met het Openbaar Ministerie en de politie, zelfs een samenscholingsverbod afgekondigd.

Het onderzoek is inmiddels voor het grootste gedeelte afgerond. Eerder al werden er verdachten aangehouden en verhoord. Woensdagochtend is er nog een verdachte aangehouden. Dit betreft een jongen van 15 jaar uit Oost-Souburg. De jongen heeft niets te maken met de scholen of scholieren die werden betrokken bij de vechtpartijen. Hij heeft vanmorgen een verklaring afgelegd waarin hij toegeeft te zijn betrokken bij het verspreiden van de eerste berichten. De jongen zit nog vast. Zijn telefoon is in beslag genomen voor onderzoek.