Logo souburgschecourant.nl
Foto: Picasa

Grote verkeerscontrole op Walcheren

  112 Meldingen

MIDDELBURG - Bij een grote verkeerscontrole in de gemeenten Vlissingen, Veere en Middelburg zijn woensdag 34 boetes uitgedeeld en 19 voertuigen in beslag genomen. 


Tussen 13.30 uur en 20.00 uur zijn op verschillende locaties de kentekens van voertuigen gescand. Als er aanleiding toe was, verwezen motoragenten de bestuurders naar het parkeerterrein aan de Sportweg in Vlissingen voor een uitgebreide controle. ‘Bij 145 voertuigen was er iets niet in orde op justitieel, strafrechtelijk of fiscaal gebied’, aldus de gemeente Middelburg namens de drie Walcherse gemeenten.

Boetes

De 34 bekeuringen zijn uitgeschreven voor onder meer het niet kunnen tonen van een rijbewijs, rijden in een onverzekerd voertuig, rijden tegen de rijrichting in, rijden zonder gordel en bellen tijdens het rijden.

Beslag

Tijdens de controle hebben overtreders in totaal 4.335 euro direct gepind bij de Belastingdienst. Die legde daarnaast op 19 voertuigen beslag. Negen zijn er weggesleept, omdat de bestuurder de belastingschuld niet direct kon betalen. De overige 10 mochten doorrijden, op voorwaarde dat binnen 4 weken de belastingschuld is betaald. Zo niet, dan wordt het voertuig alsnog in beslag genomen en verkocht.

Rijverbod

De politie inde voor bijna 1.500 euro aan openstaande boetes. Ook kregen 6 bestuurders een rijverbod voor rijden onder invloed van drugs. ‘Ook werd het rijbewijs van een bestuurder in beslag genomen, vanwege twijfel over de rijvaardigheid van de bestuurder.’ Tot slot controleerde de politie 16 brommers. Zes hiervan kregen vanwege een te hoge snelheid een zogeheten WOK-melding (Wacht Op Keuren). Pas na een herkeuring mag de scooter weer gebruikt worden.

Uitkering

Orionis Walcheren onderzoekt bij 6 personen of zij recht hebben op de uitkering die zij ontvangen. De deurwaarders van de Samenwerking Belastingen Walcheren en Schouwen-Duiveland inden voor bijna 8.000 euro aan openstaande gemeentelijke heffingen en legden beslag op 2 voertuigen.

De samenwerkende partijen voerden de controle uit om fraude en misstanden zichtbaar aan te pakken en zo ook een signaal af te geven naar de samenleving dat criminaliteit en overtredingen worden aangepakt. 'De controle leverde ook veel informatie op die de deelnemende partijen gebruiken voor lopende onderzoeken.'