Logo souburgschecourant.nl
Een foto uit de rijke historie van de KNRM.
Een foto uit de rijke historie van de KNRM. (Foto: KNRM)

KNRM viert 195-jarig bestaan

  Actueel

NEELTJE JANS - De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) viert maandag (11 november) dat ze maar liefst 195 jaar bestaat. Zaterdag (9 november) zet ze trouwe donateurs in het zonnetje. 


'We bereiken deze mijlpaal dankzij bijna twee eeuwen vrijwilligersinzet, gesteund door de vrijwillige bijdragen van bijna 100.000 betrokken donateurs', laat de reddingsmaatschappij weten.

Redden

Van een klein initiatief in 1824 is de KNRM uitgegroeid tot een professionele organisatie, die 24 uur per dag inzetbaar is voor het redden en helpen van mensen die op of rond het water in de problemen komen. 'Met 1.300 vrijwilligers op 45 reddingstations en 80 reddingboten is de KNRM de belangrijkste partner voor de Kustwacht als het gaat om Search and Rescue.' 

Donateurs

De KNRM is voor haar voortbestaan volledig afhankelijk van donateurs, giftgevers, sponsoren en erflaters en niet van de overheid. 'Vrijwillige redders, vrijwillige bijdragen van donateurs en kosteloze hulpverlening zijn sinds 1824 het fundament onder de KNRM. Deze zuivere vorm van vrijwilligerswerk past bij het karakter van hulp verlenen, redden op zee en het kameraadschap dat redders bindt. Gelukkig weet de KNRM nog steeds voldoende vrijwilligers aan zich te binden.' De KNRM heeft daarnaast een trouwe achterban van bijna 100.000 betrokken donateurs. Zaterdag eren de vrijwilligers van de KNRM de 'redders aan de wal' die met hun vrijwillige bijdragen al 50 of 60 jaar het reddingswerk financieel mogelijk maken door hen uit te nodigen op de KNRM-stations.

Meest gelezen

Meest geliked

Skyline van Souburg is te koop 3/7
Pensioen in zicht voor huisarts Hans Meijer 1/7
Straks geen ‘rondje boule’ meer? 3 2/7