Logo souburgschecourant.nl
Leida Wallaart van Zumbapassie. ARCHIEFFOTO
Leida Wallaart van Zumbapassie. ARCHIEFFOTO (Foto: Archoto)

Zumbathon voor goed doel

VLISSINGEN - Zumbapassie houdt zondag (3 november) 'Dansen en Dromen voor Duchenne (Spierdystrofie)' in het Arsenaaltheater in Vlissingen. Met drie uur lang dansen wordt er geld ingezameld voor het goede doel, Stichting Dromen voor Duchenne.


Zumbapassie houdt met een zumbathon - zumba is een combinatie van dansen en fitness - voor de zesde keer geld op voor het goede doel. Jarne de Munck is het boegbeeld van de actie. De 11-jarige Jarne is zeven jaar geleden gediagnosticeerd met de ongeneeslijke spierziekte Duchenne en zit daardoor inmiddels in een rolstoel. "Ondanks de pijn en tegenslagen staat hij positief in het leven", vertelt Leida Wallaart van Zumbapassie.

Dromen

Met de actie wil Wallaart samen met de deelnemers en toeschouwers aandacht vragen voor Duchenne en de Souburgse stichting Dromen voor Duchenne steunen. "Een medicijn ontwikkelen om de afbraak van spieren te vertragen en te stoppen, vraagt veel onderzoek, tijd en geld. Op de korte termijn kunnen we helpen door de dromen van kinderen met Duchenne, zoals die van Jarne, te verwezenlijken."

Programma

De theaterdeuren voor Zumbapassie openen zondag om 12.00 uur. Van 13.00 tot 16.00 uur is er de zumbathon. Om 16.00 uur is de bekendmaking van het bedrag dat sportvereniging DIOS uit Oost-Souburg heeft opgehaald voor de stichting met haar actie begin deze maand. Om 17.00 uur volgt de bekendmaking van het totaalbedrag voor Dromen voor Duchenne. Meer info: www.arsenaaltheater.nl/agenda