Logo souburgschecourant.nl
De nieuwe burgeradviseurs met wethouder Els Verhage in hun midden (3e v.rechts)
De nieuwe burgeradviseurs met wethouder Els Verhage in hun midden (3e v.rechts) (Foto: Gemeente Vlissingen)

Burgeradviseurs helpen inwoners gemeente Vlissingen

VLISSINGEN - Inwoners van de gemeente Vlissingen die met vragen over zorg en welzijn niet bij familie of vrienden kunnen aankloppen, kunnen per 1 januari de hulp van zes gecertificeerde burgeradviseurs inschakelen.


De vrijwillig burgeradviseurs hebben de training voor hun nieuwe functie succesvol afgerond. Zij zijn nu gediplomeerd om inwoners van de gemeente Vlissingen op weg te helpen met vragen over alles wat met zorg, welzijn, inkomen, wonen en recht te maken heeft. 'De adviseurs zijn op de hoogte van de plaatselijke en regionale mogelijkheden voor ondersteuning, advies en informatievoorziening', licht de gemeente Vlissingen toe. De burgeradviseur informeert of adviseert de vragensteller of verwijst hem of haar door naar de juiste instantie.

Contact

De coördinatie van de vrijwillig burgeradviseurs ligt bij het Vrijwilligerspunt Vlissingen. Inwoners van de gemeente die in contact willen komen met een burgeradviseur kunnen hiervoor het Vrijwilligerspunt Vlissingen benaderen, telefonisch via 14 0118 of door te mailen naar vrijwilligerspunt@vlissingen.nl.