Logo souburgschecourant.nl
Foto: Beeldenbank Laat Zeeland Zien / Photographics

'NL leert door' biedt gratis ontwikkeladvies

OOST-SOUBURG - Door corona verandert het werk nog sneller. 'Het wordt digitaler, meer op afstand en er zijn zelfs banen die verdwijnen', aldus het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Om werkenden en werkzoekenden zich hierop te laten voorbereiden, biedt 'NL leert door' sinds zaterdag (1 augustus) gratis ontwikkeladvies voor iedereen. 


Van zzp’ers en zelfstandig ondernemers tot werkenden en werkzoekenden kunnen zich laten adviseren. Daarnaast starten dit najaar kosteloze (online) scholingstrajecten die Zeeuwen helpt zich voor te bereiden op ander werk of veranderd werk.

Kansen

'Het gratis ontwikkeladvies wordt gegeven door gekwalificeerde loopbaanprofessionals. Zij geven je inzicht in jouw kansen op de arbeidsmarkt.' Het ontwikkeladvies begint met een arbeidsmarktscan. 'Zo krijg je een beeld van arbeidsmarktkansen en (bij)scholings-mogelijkheden die aansluiten op jouw ervaring en wensen. Ook helpt het je bepalen of je over alle vaardigheden beschikt voor een specifieke baan, of dat hiervoor (bij)scholing nodig is.' Iedereen vanaf 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd kan gebruikmaken van NL leert door.

Scholingstrajecten

Dit najaar kunnen werkenden en werkzoekenden ook een gratis scholingstraject volgen. 'Je kunt hierbij kiezen voor een kortdurende cursus, vakgerichte bijscholing, vakgerichte module of oriëntatie op omscholing. Dit is een ideale manier om jouw kennis of vaardigheden uit te breiden en te updaten. De subsidieaanvraag voor loopbaanadvies en scholingskosten doet de adviseur of opleider. Jij hoeft dus niets te betalen of voor te schieten.'

Kijk voor meer informatie op hoewerktnederland.nl.