Logo souburgschecourant.nl
Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. (Foto: Piet Grim)

Veiligheidsregio waarschuwt voor drukte richting stranden: 'In deze hitte in de file moet je niet willen'

ZEELAND - De komende dagen wordt het zeer warm in heel Nederland. Daardoor trekken veel mensen naar de stranden. De vice-voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) hoopt dat niet iedereen tegelijkertijd richting het strand zal rijden.


Heel Nederland heeft momenteel te maken met een hittegolf. Het KNMI heeft voor vandaag en morgen zelfs code oranje afgegeven. Er kunnen temperaturen van 35 graden of iets hoger verwacht worden. Dat betekent dat veel Nederlanders richting de stranden trekken. 

Harald Bergmann, vice-voorzitter VRZ, hoopt dat mensen beseffen wat ze doen als ze vertrekken naar de Zeeuwse stranden. De veiligheidsregio verwacht door de drukte namelijk veel verkeer en daardoor files. "In deze hitte met je gezin in de auto in de file moet je eigenlijk gewoon niet willen. Zeeland is niet op slot, dat is ook niet nodig, maar we verwachten wel dat Zeeland deze dagen vol zal raken", legt Bergmann uit in een bericht op de site van VRZ. 

Daarom roept hij iedereen op niet tegelijkertijd naar de drukke stranden te rijden. "Wees je bewust van de hitte, maar ook van de coronamaatregelen! Kies je er toch voor om de weg op te gaan wees je dan bewust van de verkeersdrukte. Informeer jezelf ook over de verkeersdrukte. Zoek een ander strand op en bezoek op een ander moment op de dag Zeeland. Zo voorkom je lange reistijden naar drukke stranden.”