Logo souburgschecourant.nl
Eugène Fagg van het Scheldemond College gaat per 1 januari met pensioen.
Eugène Fagg van het Scheldemond College gaat per 1 januari met pensioen. (Foto: Annet Eekman )

Eugène Fagg: 'Het grootste verschil zijn de volledige klassen'

VLISSINGEN - Eugène Fagg van het Scheldemond College in Vlissingen is maandag aan zijn 45e jaar in het onderwijs begonnen. Niets wat hij in zijn loopbaan heeft gedaan en gezien komt in de buurt bij de gebeurtenissen van de afgelopen maanden. “Ik had niet verwacht dat ik nog zoiets aan het einde van mijn carrière zou meemaken”, lacht de directeur.


Op 1 januari gaat hij met pensioen. “Ik heb geen idee hoe dat afscheid eruit gaat zien”, zegt hij. Mede door zijn lange geschiedenis in het onderwijs heeft Eugène Fagg zich niet al te veel zorgen gemaakt over het nieuwe schooljaar. “We waren voor de zomervakantie alweer open. Toen hebben we de nodige ervaring opgedaan met het lesgeven halve klassen. Die ervaringen neem je mee, zowel van de docenten als van de leerlingen. We gaan nu met volledige klassen aan de slag. Dat is het grootste verschil.”

Thermoskan

Hij kijkt met gemengde gevoelens terug op de laatste maanden van vorig schooljaar. Aan de ene kant is hij trots op de docenten en leerlingen die het onderwijs op afstand goed vorm hebben gegeven. “Aan de andere kant geeft online onderwijs minder voldoening. Als docent wil je je leerlingen zien.” Dat is vanaf deze week weer het geval. Op het Scheldemond College zijn alle voorzorgsmaatregelen getroffen. Fagg zegt dat het gevoel bij de start van het nieuwe schooljaar anders is. “Het wordt een bijzonder jaar, zoveel is duidelijk. Ik moet blijven wennen aan het nieuwe normaal. Als ik alleen al kijk naar onze personeelskamer: iedereen heeft een eigen thermoskan voor koffie of thee en alle stoelen staan op veilige afstand. Daardoor voelt het anders aan.”

Vacatures

Operators

Kruiningen en Bergen op Zoom

CNC-verspaner Frezen/Draaien m/v

Goes

heftruckchauffeur

Kruiningen

HR adviseur

Kruiningen

Inpakoperator

Kruiningen