Logo souburgschecourant.nl
Een vrijwilligersorganisatie kan bijvoorbeeld een plan van aanpak maken voor het geval dat er een tweede coronagolf komt.
Een vrijwilligersorganisatie kan bijvoorbeeld een plan van aanpak maken voor het geval dat er een tweede coronagolf komt. (Foto: )

Hoe maak je een vrijwilligersorganisatie weerbaarder?

MIDDELBURG - Walcherse vrijwilligersorganisaties kunnen zich aanmelden voor een online bijeenkomst op maandag 24 september over bestand zijn tegen onverwachte ontwikkelingen. Hoogleraar vrijwilligerswerk Lucas Meijs geeft tips over het paraat hebben van scenario’s, zodat een organisatie kan anticiperen op bijvoorbeeld een tweede golf van coronabesmettingen.

De inleiding op het thema door Lucas Meijs, docent en onderzoeker aan de Erasmus Universiteit, is al te bekijken op de website van Welzijn Middelburg. De sessie wordt georganiseerd door vrijwilligerssteunpunt Samen Vrijwillig, onderdeel van Welzijn Middelburg.


Verfrissend

Meijs’ huidige onderzoek richt zich op onder meer vrijwillige energie, levenslange ontwikkeling door vrijwilligerswerk en non-profit management. ‘De toon in zijn lezingen en publicaties is verfrissend en enthousiast’, zegt Rianne Vink-Hacking van het vrijwilligerssteunpunt. ‘Met deze online sessie willen we vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties ondersteunen en inspireren

De bijeenkomst van maandag 24 september, die plaatsvindt van 19.00 tot 20.30 uur, is de eerste uit een reeks van drie. In het najaar volgen er nog 2. Dat gaat Meijs in op de thema’s virtueel vrijwilligerswerk en bestuurswerk. 

Aanmelden

Meer informatie, ook over het aanmelden voor deelname, is te vinden op www.welzijnmiddelburg.nl/actueel. Voor vrijwilligers die niet vanuit huis kunnen meedoen aan de online bijeenkomst is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar op het kantoor van Samen Vrijwillig in Middelburg.

Vacatures

Operators

Kruiningen en Bergen op Zoom

CNC-verspaner Frezen/Draaien m/v

Goes

heftruckchauffeur

Kruiningen

HR adviseur

Kruiningen

Inpakoperator

Kruiningen