Logo souburgschecourant.nl
Het Nollebos in Vlissingen.
Het Nollebos in Vlissingen. (Foto: Britta Janssen)

Aanmelden voor bijeenkomst over Nollebos

VLISSINGEN - In het gemeentehuis in Vlissingen vinden maandag- en dinsdagavond 14 en 15 september in totaal vier bijeenkomsten plaats over de toekomst van het Nollebos en Westduingebied in Vlissingen. Wie hierbij aanwezig wil zijn, moet zich inschrijven.


De coronamaatregelen vragen om een strakke organisatie van de werksessies, zegt de Vlissingse wethouder Rens Reijnierse. Zo geldt er een maximum aantal aanwezigen en krijgen alle inschrijvers een plaats toegewezen voor de bijeenkomst. De gemeente plant er vier. Die vinden plaats op maandag 14 en dinsdag 15 september van 18.15 tot 20.30 uur en van 20.45 tot 23.00 uur. 

Presentatie

De aanwezigen krijgen eerst een presentatie te zien. Daarna bezoeken ze vijf informatiepunten met ieder een eigen thema, bijvoorbeeld natuur, cultuurhistorie en bebouwing. “Bij elk punt geven begeleiders uitleg en beantwoorden vragen. Als er onvoldoende tijd is voor alle vragen, kunnen deelnemers tot en met vrijdag 25 september hun vraag op een kaart inleveren in de hal van het stadhuis.”

Richtlijnen

Tijdens de werksessies kunnen de bezoekers suggesties voor de toekomst van het Nollebos en Westduingebied aandragen. De eerdere drie bijeenkomsten hebben volgens de wethouder nuttige informatie opgeleverd. De sessies van 14 en 15 september zijn voorzien als de laatste. 

Architect Jan van Minnebruggen gebruikt alle input om een streefbeeld voor de toekomst van het gebied op te stellen. Dit bevat nog geen concrete acties, maar richtlijnen voor de komende jaren. Naar verwachting behandelt het college van burgemeester en wethouders het concept-streefbeeld op 13 oktober. Daarna komt het zes weken ter inzage te liggen en kunnen belanghebbenden ook reageren op de plannen. Waarschijnlijk in januari bespreekt de gemeenteraad het streefbeeld. Als dat is vastgesteld wordt de visie uitgewerkt tot concrete acties voor de uitvoering. 

Magazine

Na de laatste sessie van 15 september publiceert de gemeente Vlissingen een digitaal magazine waarin alles te lezen is. Tot maandag 28 september kunnen mensen vragen mailen naar nollebos@vlissingen.nl. 

Inschrijven

Belangstellenden kunnen zich inschrijven via www.vlissingen.nl/nollebos. Ze kunnen twee voorkeurstijdstippen aangeven. Bezoekers van eerdere werksessies mailt de gemeente zelf een uitnodiging.

Kijk voor meer informatie op www.vlissingen.nl/nollebos.

Vacatures

Operators

Kruiningen en Bergen op Zoom

CNC-verspaner Frezen/Draaien m/v

Goes

heftruckchauffeur

Kruiningen

HR adviseur

Kruiningen

Inpakoperator

Kruiningen