File om Vlissingen in te komen door werk aan Sloebrug | souburgschecourant | Hét nieuws uit Souburg
Logo souburgschecourant.nl
<p>Aan de Sloebrug wordt al enkele weken gewerkt.</p>

Aan de Sloebrug wordt al enkele weken gewerkt.

(Foto: Britta Janssen)

File om Vlissingen in te komen door werk aan Sloebrug

VLISSINGEN - De snelweg A58 is vrijdagmorgen dichtgeslibt met verkeer dat Vlissingen wil inrijden. De Sloebrug is dicht voor werkzaamheden en dat veroorzaakt een flinke file. De ANWB spreekt van 45 minuten extra reistijd.


Sinds donderdagavond is de Sloebrug, over het Kanaal door Walcheren, afgesloten. De stremming duurt tot dinsdag (19 januari) 12.00 uur. Verkeer moet omrijden via de Keersluisbrug in Vlissingen. Tijdens de ochtend- en avondspits zijn verkeersregelaars actief bij de Keersluisbrug.

Risico

De afgelopen weken is de slijtlaag van de Sloebrug vervangen, zijn de draaipunten hersteld en zijn de eerste herstelwerkzaamheden aan de fundering uitgevoerd. Nu wordt de brug voorzichtig van de stalen constructie terug op de nieuwe verankering geplaatst en mag niet bewegen, laat de provincie Zeeland, eigenaar van de brug, weten. ‘Het risico bestaat dan dat de brug van de verankering schuift.’ 

Vanaf dinsdag 19 januari 12.00 uur zijn alle beperkingen voor het wegverkeer opgeheven. Uiterlijk 22 januari is de brug ook weer klaar voor gebruik door de scheepvaart.