Logo souburgschecourant.nl
<p>Monika Reijnierse in haar B&B Papillon.</p>

Monika Reijnierse in haar B&B Papillon.

(Foto: Privébezit)

Veel last minute-boekingen bij B&B Papillon

OOST-SOUBURG - Drie jaar geleden nam Monika Reijnierse B&B Papillon in Oost-Souburg over. Ondanks de onzekerheid die deze coronatijd met zich meebrengt, is ze positief over 2021. “Bij ons konden en kunnen reserveringen tot een week vooraf kosteloos geannuleerd worden. Dat is een termijn die onze gasten kunnen overzien.”

De geboren Vlissingse woont al zo’n 20 jaar in Oost-Souburg, tegenwoordig in het 130 jaar oude, lieflijke pand aan het begin van de Kanaalstraat, op 100 meter afstand van treinstation Vlissingen-Souburg. In deze drie jaar heeft ze intussen wel alles gezien. “De eerste twee jaar was het vooral aftasten. Er is veel werk verzet. De zonnepanelen liggen inmiddels op het dak en de kamers zijn gerenoveerd. Ik heb ook een parttime baan en het fijne daarvan is dat de inkomsten uit de B&B kunnen terugvloeien in het onderhouden van dit pand.”


Last minute

Papillon heeft een drukke zomer gehad, vertelt ze. “Daarna werd het rustiger, omdat de gasten steeds minder uit eten konden of gaan winkelen. Toch is het mooi om te merken dat we onder de streep hetzelfde resultaat hebben bereikt, alleen de verhouding was anders. Geen topdrukte bij feestdagen en lange weekenden, maar het hele jaar door veel last minute-boekingen zodra en zolang het kon.”

Behalve B&B voor toeristen biedt Papillon ook enkele dagen per week onderdak aan mensen die tijdelijk werken in de regio. “Eerlijk is eerlijk, dat is een fijne basis.”

BIJDRAGE ERICA VAN STRIEN