Logo souburgschecourant.nl
<p>In de te slopen schoolgebouwen in Oost-Souburg huizen mogelijk vleermuizen.</p>

In de te slopen schoolgebouwen in Oost-Souburg huizen mogelijk vleermuizen.

Aandacht voor vleermuizen bij sloop scholen

OOST-SOUBURG - De gemeente Vlissingen laat de te slopen scholen in Oost-Souburg de komende maanden onderzoeken op de aanwezigheid van vleermuizen. Ze heeft aan meerdere huizen rondom de gebouwen tijdelijk vleermuiskasten opgehangen, zodat de dieren kunnen verhuizen.


Als er bij het onderzoek echt vleermuizen worden aangetroffen, dan moet de gemeente extra actie ondernemen. ‘Bij de nieuwbouw van de scholen brengen we dan voorzieningen aan voor meer permanente bewoning van de vleermuizen’, meldt de gemeente maandag. Vleermuizen krijgen bescherming, omdat veilige leefgebieden voor de dieren schaars zijn. Ze zijn van ecologisch belang voor onder meer het bestuiven van bloemen en het verspreiden van zaden. Ook verorberen ze heel wat muggen. 

Informatiebijeenkomst

Achter de schermen vinden ook voorbereidingen voor de nieuwbouw plaats. De aanwonenden van de bouwlocaties worden naar verwachting in maart per brief uitgenodigd voor een digitale informatiebijeenkomst over de bouwplannen en planning’, aldus de gemeente. Basisscholen De Tweemaster-Kameleon en De Burcht-Rietheim krijgen nieuwbouw op hun huidige locaties. Hun gezamenlijke gymzaal wordt gebouwd in de Braamstraat. Het is de bedoeling dat de bouw begin volgend jaar van start gaat en begin 2023 klaar is.