Logo souburgschecourant.nl
<p>Sam Zegelink is op 2 april de eerste gast.</p>

Sam Zegelink is op 2 april de eerste gast.

Kunstbende komt met talkshow voor en door jongeren

OOST-SOUBURG - Tien jongeren én ambassadeurs van Kunstbende Zeeland hebben een eigen talkshow opgezet. Die zenden ze live uit op de 3 vrijdagavonden in april. Sam Zegelink is op 2 april vanaf 19.00 uur te gast in de eerste aflevering.


Klub Kunstbende Live is een talkshow door en voor talentvolle creatieve jongeren met een knipoog naar het populaire televisieprogramma First Dates. Het wordt live opgenomen en uitgezonden vanuit Podium de Piek in Vlissingen. In deze drie kwartier durende talkshow interviewen jonge presentatoren een aantal al even jonge gasten. Ook zijn er korte optredens en reportages. De negen categorieën van Kunstbende komen allemaal aan bod: dans, dj, muziek, expo, film, theater, taal, fashion en influencer.

Een van de gasten op vrijdag 2 april is Sam Zegelink. In 2018 deed zij mee aan Kunstbende, in de categorie fashion. Ze maakte met haar collectie een statement tegen de fast fashion industrie en werd eerste bij de voorronde in Zeeland en tweede bij de landelijke finale. Sindsdien is er van alles op haar pad gekomen, bijvoorbeeld deelname aan het televisieprogramma Hip voor Nop en de nieuwe YouTube-serie Fashionhack. Ook werkt ze hard aan haar eigen merk, Saint Muze. Voor Saint Muze recyclet en upcyclet ze allerlei vintage sportwear om daar nieuwe items van te maken. In de talkshow vertelt ze hierover. Verder zijn er optredens van singer-songwriter Thijs Jansen en dj Nikki (Danique Slootweg). Jaila van de Griend komt vertellen over haar deelname aan Kunstbende van afgelopen jaar, waarin zij won in de categorie dans.

Klub Kunstbende 

De jongeren die achter de schermen hard aan Klub Kunstbende Live meewerken zijn Kelly Verplanke (21 jaar uit Terneuzen), Carmen Vorst (19 jaar uit Goes), Sigourney de Roos (18 jaar uit Vlissingen), Dimitri Nijsse (18 jaar uit Kats), Yael van der Puil (16 jaar uit Colijnsplaat), Sanne Willemse (15 jaar uit Goes), Djoszuwa Zwier (19 jaar uit Vlissingen), Esmeralda Bracke (20 jaar uit Axel), Fabian Houweling (20 jaar uit Vlissingen) en Johan Schot (14 jaar uit Goes).

Kijk voor meer informatie op www.kunstbende.nl/zeeland.