Logo souburgschecourant.nl
Lezersfoto Anne-Marie van Iersel

Grotendeels droog weekeinde begint koud

VLISSINGEN - Het weekeinde begint in de nacht naar zaterdag met vorst, meldt Weeronline.


Zaterdag wordt het 7 tot 9 graden. Daarmee is het koud voor de tijd van het jaar. Het weerbeeld bestaat uit wolken en zon. Vooral in de nacht naar zondag en zondagochtend is er kans op een beetje regen, aldus Weeronline, maar veel zal dit niet zijn. 

Lente

Zaterdagochtend begint de astronomische lente en is het op veel plaatsen zonnig, maar vanuit het noorden neemt de bewolking toe. Op de meeste plaatsen blijft het droog. Er wordt een matige westen- tot noordwestenwind verwacht. Zaterdagavond en in de nacht naar zondag kan op meer plaatsen een beetje regen vallen. Door de bewolking blijft de temperatuur enkele graden boven het vriespunt.

Zondag start vooral in het zuiden mogelijk nog met wat regen. Vanuit het noorden wordt het droog en later kan de zon even schijnen. Er waait een matige, aan zee vrij krachtige, noordwestenwind. Met 8 à 9 graden wordt het iets warmer dan zaterdag. Toch is het nog altijd koud voor de tweede helft van maart. Gemiddeld ligt de middagtemperatuur in deze tijd van het jaar op 10 tot 12 graden.

Na het weekeinde loopt de temperatuur geleidelijk op, maar tijdens een heldere nacht kan het regionaal nog een keertje tot vorst komen.